eveliinaheinaluoma

Vartiokylään uusia kaupunkipientaloja

  • Eveliina Heinäluoma
    Eveliina Heinäluoma

Helsingissä tapahtuu rakentamisen ympärillä paljon tällä hetkellä. Kaupunkiin on tavoitteena rakentaa vuosittain 6 000 asuntoa. Vauhti on kova, mutta tarpeellinen, sillä lisääntyvä asuntojen tarjonta pitää pääkaupungin asuntojen hinta- ja vuokramarkkinat kurissa. SDP on esittänyt Helsingissä vieläkin korkeampaa asuntorakentamisen tahtia, sillä asuntotuotanto ei ole pysynyt pääkaupungin kasvavan väkiluvun tahdissa. Hinnat ovat nousseet viimeisen kymmenen vuoden aikana räjähdysmäisesti erityisesti kantakaupungin alueella.

Helsinkiin muuttaa joka vuosi 8 000 uutta asukasta. Ihmiset muuttavat pääkaupunkiseudulle usein työn perässä. Jos työpaikatkin löytyvät Helsingistä, niin pitäähän muuttajille löytyä asuntojakin. Yhä useampi suomalainen haluaa asua kaupunkiseudulla, josta pääsee helposti kouluun ja töihin, lääkäriin tai ravintolaan ja elokuviin. Perheet eivät myöskään muuta yhtä usein kantakaupungista lähiöön lasten saannin myötä, kuten aikaisempina vuosikymmeninä. Perheet haluavat jäädä asumaan keskustaan, jossa liikkuminen on helppoa ja palvelut lähellä.

 

Positiivista on, että Helsingin asuntotuotanto on ollut vuodesta 2011 lähtien varsin aktiivista aiempaan 2000-lukuun verrattuna. Tähän ovat vaikuttaneet myös helsinkiläisten päättäjien vahva tahtotila.

Uudessa asuntorakentamisessa päästään hyödyntämään arkkitehtuurin uusimpia kehityssuuntia. Esimerkiksi oman peruskouluni ympäristöön Vartiokylään rakennetaan uusia kaupunkipientaloja. Talot tulevat olemaan 2-3 kerroksisia ja ne soveltuvat erilaisille kaupunkilaisille yksiasuvista perheellisiin. Asuntojen suunnittelutyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston opiskelijoiden osaamista sekä kaupunkilaisilta saatua palautetta. Tulevaisuudessa kaupunkipientaloja rakennetaan myös Östersundomin uuteen kaupunginosaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kaupunkiin on tavoitteena rakentaa vuosittain 6 000 asuntoa.

Mutta kun 'Terve Helsinki' by Paavo Väyrynen edellyttää uusien asuntojen rakentamista Keminmaalle Helsingin asemesta.

Toimituksen poiminnat